KezdőlapLegjobb FotókFotókFelhasználókSzabályzatÚtmutató englishmagyar

Üdvözöllek
Kategóriák
 
Kezdőlap > Érdekes helyek a világból
Előző képKövetkező kép
Grand Canyon
Grand Canyon
Grand Canyon
Előző képKövetkező kép

Leírás: Amikor a Grand Canyon-nál jártam talán én voltam az egyetlen ember aki alap vagy nagylátószögű objektív helyett inkább nagy teleobjektívvel készített képeket. Rövid időnbelül a Canyonnal majdnem egyenértékű látványosság lettem a Sigma 300-800mm teleobjektívvel. Sokan kérdezték, hogy mit fotózok, talán kondor keselyűket látok, mert hogy ők nem látják most őket repkedni. Mondtamnekik, hogy nem, nem madarakat, hanem a canyont fotózom! Mivel a legtöbben igen csak csodálkoztak, magyarázkodás helyett csak mondtam nekik, hogy nézzenek bele a keresőbe egy-egy kompozíció beállítása után. A hosszú wow után meg mentek suttogták társaiknak vagy másoknak, hogy mit láttak. Többek közt olyan látványokat mint ez a kép is.
A nagylátószögű mindent befogó de részleteiben semmit nem mutató képek helyett megpróbáltam inkább részleteket kiemelni a canyonból. A képen látahtó csúcs tőlem kb 5 Km távolságban volt légvonalban. A mögötte lévő háttérként szolgáló oldal kb 9km távolságban van, vagyis jó 3-4 km-re a csúcstól,és köztük talán többmint egy kilométer mélyen a colorádó folyó található. A képen látható "kis" csúcs önmaga kb 100-120 méter magas a képen látható aljától számítva.
Mivel diára fotózom így nem lehet pazarolni expozíciós sorozatokra, nincs utólagos manipulálási lehetőség, és viszamenni sem tudok csak úgy akármikor újra megcsinálni a felvételt, így a fényeket pontosan kimérve, minden exopozíciót pontosan meg kellett határoznom, nem bízhattam magam a mátrix mérés automatikájára ami vagy eltalálja vagy sem a megfelelő expozíciót.
Dátum: 2011 Június 22
Fényképezőgép: Nikon F6
Objektív: Sigma 300-800 f/5,6 EX HSM
Fókusztávolság: Gyújtótávolság @ 500
Zársebesség: 1/25
Rekeszérték: f/5,6
Érzékenység: Fuji Velvia 100
Állvány: Gitzo 1548 + Manfrotto szintező alap + Wimberley f
Értékelés: ********** 10.00
vagyokakivagyok
*Nyelv: magyar

Regisztrált: Június 2011
felhasználói galéria

még több
http://thomaspicture.hu/eyeofnature/data/16/thumbs/K_polna_napfelkelte_ut_n_II1.jpg
http://thomaspicture.hu/eyeofnature/data/16/thumbs/canyon-1.jpg
http://thomaspicture.hu/eyeofnature/data/16/thumbs/Bog_ti_k_polna_.jpg
még több
Belépés
A fotók értékeléséhez és az értékelések szövegének elolvasásához be kell jelentkeznie! BELÉPÉS Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

 
Keresés
Keresés:
Összetett Keresés
Természetfotó Magazin
Természetfotó Magazin
Partnerek
fotooktatas.hu
Raptors
MAFOSZ
Nimfea Természetvédelmi Egyesület
Statisztika
Felhasználók 2,034
Fotók 5,780
Kommentek 18,160
Megtekintve 15,555,249

BemutatkozunkKapcsolatSajtószobaMédiaajánlatJogi nyilatkozatTermészetfotó Magazin PhotoPost
Minden jog fenntartva © 2010 Thomas Picture kiadó Kft
A weboldal teljes tartalmát, írásos és képes anyagait, beleértve a magazint is. A kiadó kizárólagos tulajdonát képezik. A meg nem rendelt kéziratokért és illusztrációs anyagokért a kiadó nem vállal felelősséget.