KezdőlapLegjobb FotókFotókFelhasználókSzabályzatÚtmutató englishmagyar

Üdvözöllek
Kategóriák
 
Útmutató

A www.eyeofnature.net Eye of Nature nemzetközi képmegosztó oldal útmutatójaFontos tudnivalók a regisztráláshoz!

Fontos tudnivalók a képek feltöltéséhez!

Mi számit jó képnek­?

Nem tudok feltölteni képet­?


Fontos tudnivalók a regisztráláshoz!1, Minden természetes személy a világ bármely részéről, regisztrálhat az oldalra és tölthet fel természetfényképeket.

2, Az e-mail cím valódiságának azonosítása érdekében az Eye of Nature regisztráláskor küld egy e-mailt, aminek visszaigazolása után tud a felhasználó igénybe venni 10 MB ingyenes tárhelyet.

3, Megkérünk minden felhasználót, hogy a nyelv kiválasztásánál, írja be, milyen nyelveken szeretne kommunikálni a világ fotósaival, így tudd fogadni többnyelvű kommenteket és hamar világhírű lehet a legjobb felvételeivel.

4, Nem tud feltölteni fényképet, de megjelent a regisztrációs neve az oldalon, még nem igazolta vissza a feltöltéshez szükséges e-mailt a rendszernek, kérem nézze meg a levélszemétben hátha oda került az e-mail. Amennyiben nem találja, vegye fel a kapcsolatot az admin@eyeofnature.net e-mail címen az oldal szerkesztőivel. Amíg ez a végleges regisztráció nem történik meg sajnos képet feltölteni és kommentezni nem tud, ezzel kerüljük el a téves e-mail címmel regisztrált felhasználókat. Hiszen akkor nincs hová küldeni a kommenteket, és a pontszámokat képeire.


Fontos tudnivalók a képek feltöltéséhez!1, Felhasználónként feltölthető képek napi limitje 1 kép/nap, azaz 24 óra eltelte az utolsó képfeltöltés óta.

2, A jó minőség érdekében, a feltöltött fotó oldalai minimum 640 pixel lehet. A nagyobb felbontásban feltöltött képeket az oldal automatikusan méretezi (max. 1 MB), vagy hibaüzenetet küld a felhasználónak, hogy túl nagy képet szeretne feltölteni az oldalra. Érdemes a képeket hosszabb oldalukon 961 pixeles méretben feltölteni. Mert a webes felületen úgy szépen jelenik meg. Ha Photosopban Images (kép) images size (képek méretezése) funkciónál 961x640-ra (ez 2:3 képarány) esetén kicsinyítünk bubic sharpen (köbös élesebb) opciót használva nyomjunk egy OK-t. Ezután a bal felső File (fájl) menünél a Save for Web (mentés webre funkcióval) elmentve 95% körüli minőségen olyan 300 KB körüli képeket lehet összehozni.

Images Size
Save for Web3, Az Eye of Nature weboldalon 300 KB és 1 MB közötti fotókat oszthatunk meg. A méretezéshez a fenti lehetőséget használjuk.

4, Megkérünk minden felhasználót, hogy a képeknek adjanak címet (lehetőség szerint angolul is) és a fontosabb EXIF adatokat osszák meg a többi felhasználóval, ezzel is segítve egymást a fényképezés rejtett ösvényein.

5, A kép készítésének körülményeiről pár szóban tájékoztathatjuk felhasználótársainkat, természetesen mindenki az általa megadott nyelveken, így hamar nemzetközi nézetséget szerezhetnek képeink.

6, Pl: Cím: Varázslatos hangulat, Canon EOS 50D, 18-55mm, f/8, 1/15sec, ISO 100, állványról , stb. és egy kis plusz komment is jól jöhet. Az egész leírás kevesebb, mint két-három perc, a felhasználók, sokkal többet tudhatnak meg, és tanulhatnak a fénykép készítéséről.

7, Az Érdekes helyek Magyarországon és az Érdekes helyek a nagyvilágban képekhez olyan fotósok anyagait, képeit várjuk, akik önzetlenül megosztanák fotós helyeiket másokkal, a legszebb összeállítások a természetfotó magazin weboldalán is helyet kaphatnak.


Mi számit jó képnek?Ennek megítélése szubjektív, de a Természetfotó Magazin (Nature Photo Magazine) munkatársai és az oldal moderátorai mind ismert és elismert természetfényképészek, ezért az álltaluk hibásnak ítélt természetfényképek törlésre kerülhetnek, az oldal minőségi elvárásai a következők.

1, Alapvető kompozíció szempontjából legyen megfelelő a kép (harmadolási szabály). 3, A fotó ne legyen túlélesítve, a háttér ne legyen zavaros (használjuk helyesen a mélységélességet).

4, A természetfényképezés etikai szabályait maradéktalanul tartsuk be (pl. fészekfotó nem kívánatos az oldalon)

5, Az állatokat és növényeket természetes környezetükbe mutassuk be. Az oldal profiljába elsősorban a vadon élő fajok illeszkednek.

6, A fogságban vagy kontrollált körülmények között fényképezett állatoknál érdemes feltüntetni egy „C” (Captive) jelölést. Ami nem von le semmit a fotó értékéből, de ez a pályázatokon megszokottá vált a természetfényképezésben.

7, A háziállatokról (Pl. kutya, macska) fényképeket az oldalról lemoderáljuk és megkérünk minden felhasználót, ha ilyen jellegű képpel találkoznak azt jelentség a moderátoroknak.

8, Termesztett, kerti növényekről (Pl. rózsa, tulipán) készült fotók nem jelenhetnek meg a növények kategóriában, az ilyen fényképeket, az oldal minőségi elvárásainak megfelelően moderáljuk.

9, Ugyanazon témáról egymás után feltöltött képeket a moderátorok törölni fogják, megkérnénk minden felhasználót, hogy válogassák le otthon képeiket. Ellenkező esetben az általunk legjobbnak ítélt kép marad fent az oldalon! Ismétlődő szabálysértés esetében a felhasználót felszólítjuk, hogy ne töltsön fel egyforma képeket, a többszörös figyelmetlenség a felhasználó végleges tiltását eredményezheti!


Nem tudok feltölteni képet?1, Elfogyott a napi 1 kép limitje, azaz nem telt el 24 óra az utolsó feltöltés óta.

2, Túl nagy vagy túl kicsi a kép, amit szeretne feltölteni az oldalra. Fontos szempontunk a minőség és a biztonság megtartása. Ezért az oldalra minimum 640 pixel és maximum 1024 pixel oldalhosszú képeket lehet feltölteni. A képméretek limitje és maximuma pedig 300 KB és 1 MB közötti lehet.

3, Értékeljen szorgalmasan képeket az oldalon. Minden minimum 250 karakternél hosszabb igényes értékelésért kaphat BÓNUSZ webtárhelyet az értékelt kép készítőjétől. A Eye of Nature szabályai szerint minden felhasználó értékelését az értékelt kép szerzője megkap, majd lehetősége van az értékelés minőségének függvényében plusz ajándék tárhelyet adni az értékelő részére a BÓNUSZ gomb megnyomásával. Ezért fontos, hogy minőségi értékeléseket adjunk egy-egy képre, hiszen a kölcsönös szemléletformálás az oldal céljait erősíti.

Minden észrevételt, kérdést, hibabejelentést szívesen fogadunk az admin@eyeofnature.net címen.

Eye of Nature
admin@eyeofnature.net

2012.01.06
 
Keresés
Keresés:
Összetett Keresés
Természetfotó Magazin
Természetfotó Magazin
Partnerek
fotooktatas.hu
Raptors
MAFOSZ
Nimfea Természetvédelmi Egyesület
Statisztika
Felhasználók 2,049
Fotók 5,780
Kommentek 18,160
Megtekintve 35,090,915

BemutatkozunkKapcsolatSajtószobaMédiaajánlatJogi nyilatkozatTermészetfotó Magazin PhotoPost
Minden jog fenntartva © 2010 Thomas Picture kiadó Kft
A weboldal teljes tartalmát, írásos és képes anyagait, beleértve a magazint is. A kiadó kizárólagos tulajdonát képezik. A meg nem rendelt kéziratokért és illusztrációs anyagokért a kiadó nem vállal felelősséget.